donderdag 29 mei 2014

Farbenmix Halima en ABC vestje 153

 
Bij ons op de lagere school wordt er lustig op los getrouwd!
 
Gisteren was de beurt aan de juf van Irma. Omdat ik nog niet echt een zomers stelletje voor de zondag had gemaakt was dit gelijk een goede reden en mooi aan het begin van het zomerseizoen.
 
 
Ik wilde erg graag nog eens een jurk maken maar Irma is best groot en wat steviger gebouwd dan de rest hier in huis, ze is nog maar net 8 jaar maar draagt maat 140.
 
Na wat speuren op internet kwam ik iedere keer uit op de Farbenmix Halima. Een leuke jurk, de hals net wat vierkanter en een mooie stolpplooi middenvoor. Dus dit patroon besteld.
 
In de meivakantie zijn we een dagje naar Zeeland geweest en dan moeten we gewoon even naar Bernadien in Oostkapelle. Dit is écht zo'n leuke winkel met veel wol, veel stoffen van o.a. stenzo, veel patronen en heel veel yaya. Hier heb ik de stof gekocht voor de jurk. Als je in de buurt van Oostkapelle ben dan moet je echt even bij Bernadien gaan snuffelen.
 
Maar er moest ook nog iets op bedacht ik afgelopen maandag. Groene tricot is snel gehaald bij de Stoffenkraam en het patroon van Abacadabra 153 lag al in de kast. Dit leek mij een heel leuk vestje.
 
Dus dit vestje dinsdag nog snel in elkaar gezet. Heel erg leuk modelletje maar ik vindt de afwerking wat minder. Bij zo'n kraag die losjes moet vallen werk ik graag met beleggen. De kraag netjes tussen een beleg uit laten komen i.p.v. er zo aan stikken, omvouwen en doorstikken is niet echt mijn idee.
Je zag alle stiksels zitten, dus daar overheen losse roesjes gezet die afgelockt zijn met wit.
 
De roesjes hadden mooier uitgekomen als ze schuin van draad waren geknipt maar daar had ik echt geen stof meer voor.
 
Al met al is het stelletje naar mijn zin, was de bruiloft erg leuk en is de jurk vandaag met de Hemelvaartsdag ook gelijk gedragen.
 



 


 
Het volgende project ligt ook al klaar,
een jurk van punta di roma [fuchsia rose] voor Irma.
 
Ook wil ik proberen om iets voor Sigrit te maken, het gaat heel goed met haar en is flink gegroeid. Ik wil proberen om een heel klein damesmaatje te maken.
 
Wie heeft voor mij een tip? Ga ik een maat 34 maken? Of kies ik voor een lange 152/164? Wat zou beter passen?
 
Vanavond heb ik nog een avonddienst, en dan heb ik ruim 2 weken vakantie. Heerlijk, ik heb een contract van 8-12uur in de week maar heb door de werkeloosheid van Wim de afgelopen periode veel meer gewerkt en in oktober voor het laatst 7 dagen vrij gehad aan één stuk. Ik klaag niet, hoor, werk altijd met heel veel plezier en vindt het altijd super leuk, maar ik kijk nu gewoon even uit
naar deze 2 weken.
De lagere school heeft ook vrij, Marit is al thuis omdat ze examen heeft gedaan, dus we gaan er gezellige weken van maken.
 
En we kijken uit naar woensdag 11 juni.....de uitslag van het examen!
 
Groeten, Elsa
 
 
 
 
 


4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie (feest)jurk! Mooie stof. Ik kom ook elk jaar wel een keer bij dat leuke winkeltje!! Zoveel prachtige voorbeelden en ook hele mooie knopen.De prijzen zijn alleen soms wel wat hoog,oude Stenzo's voor een nog hoger bedrag als dat wij ze nieuw verkopen...Het groene vestje staat er erg mooi/pittig op! Geniet van je welverdiende vrije dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie jurk! Perfecte stof ervoor heb je gebruikt. Leuk dat je er een groen vestje op hebt gemaakt.
  Geniet maar heerlijk van je vrije tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk setje geworden. De kleur groen van het vestje haalt lekker op. enne...genietse van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuk stelletje voor Irma zeg. Fijn als een nieuw patroon klopt en lukt. Mijn ervaring met damesmaten is dat de verhoudingen voor jonge meiden niet zo kloppen. Ik zou geloof ik toch voor de kindermaat gaan en die aanpassen. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen