dinsdag 15 juli 2014

Jurk & topje genaaid en allerlei

Hier ben ik weer eens met een berichtje!

Vorige jaar had Irma een hele leuke jurk van een mooie Stenzo stof. Helaas viel deze jurk wat klein uit en paste de jurk deze zomer echt niet meer.

Twee weken geleden zag ik bij HerbertTextiel dat de stof nu 3,95 p. meter kost. Dus gelijk 2 meter besteld want de stof blijft leuk.

Het patroon wat ik in mijn gedachten had gaat tot maat 134 en aangezien ze normaal  140/146 [kleding uit de winkel] draagt moest er rap aan begonnen worden. Al jaren wil ik deze jurk graag een keer maken maar er is gewoon nooit van gekomen. Dat heb je weleens........of vaker...

Het patroon wat langer geknipt, schoudernaden wat hoger in de hoop dat de jurk past........maar de jurk was veel te groot! Ik denk dat het komt omdat je toch wel flink ruimte heb door alle plooien. Dus gewoon weer naar het basispatroon terug.

En zie hier het resultaat!
Dit is echt mijn ding; plooien erin vouwen, strijken en netjes beleggen maken en verstevigen! Dan heb ik het echt helemaal naar mijn zin!


Komt uit deze Knippie juni/juli 2010, nr. 8

Ook nog een wit topje gemaakt en afgewerkt met een sierrandje. Onder de oksel wat aan de krappe kant maar ze gaat het gewoon dragen.O ja, dat was ik nog vergeten te vertellen. De vlag heeft hier gewapperd, hoor! Marit heeft 11 juni de uitslag gekregen van haar examen en ze is geslaagd. Het was even spannend want bellen ze nu als je gezakt ben of geslaagd..........We hadden in ieder geval 2x een oproep gemist van school en Marit dacht dat ze gezakt was. Ik wilde de moed erin houden en zei: 'Joh, ze hebben vast gebeld dat je geslaagd ben'! En na flink wat tranen, een portie moed verzamelen heeft Marit zelf naar school gebeld. 
En geslaagd!

Ze zit nu hele dagen te haken, een paar projecten verkeren in geheime toestand, maar ze is ook begonnen met een blog en op zoek naar volgers blog van dochter Marit

Ik heb de smaak weer te pakken van het naaien, wil nog honderd dingen maken voor dat de kids vakantie krijgen [krijgen donderdag grote vakantie]. Dat heb ik nou écht ieder jaar en ik lijk het nooit te leren om op tijd te beginnen. Morgen nog een donkerblauw/wit gestreept topje maken voor Irma en misschien bij veel tijd volgende week nog een leuke jurk. 

Morgen het afscheid van groep 8, ook best heel druk mee geweest de afgelopen weken en morgen ook bijna de hele dag maar is ook weer erg leuk om te doen. Dochter Sigrit neemt afscheid van de lagere school en gaat naar de Marnix in Dordrecht, havo doen.

Verder druk met de avonddiensten, zeker nu de vakantietijd ook daar aanbreekt!

Zelf hopen we te gaan kamperen in Koudekerke, wel vaker op Walcheren geweest maar nog niet eerder in Koudekerke, ben benieuwd, heb er erg veel zin. Stapel boeken, breiwerk & pot koffie!

Wie weet nog een blog voor die tijd met wat naai-gevalletjes!

Groeten, Elsa


7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige jurk! Ik herkende het patroon al, staat ook nog op mijn lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke jurk, ik vind de stof ook prachtig, lekker fleurig. Het topje heb je ook mooi afgewerkt.
  Wat fijn dat je dochter geslaagd is, was wel even spannend dan. Ben benieuwd wat je deze week nog allemaal zal naaien..... Ik heb ook nog veel plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die jurk, ik snap dat het leuk is om zo'n model te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie jurk,en iid het lijkt me echt 'jou'dingetje! De jurk is goed gelukt! Het topje is gewoon lekker basic,altijd fijn. Geniet van de afscheidsavond,altijd weer een mooi moment. En natuurlijk nog gefeliciteerd met je geslaagde dochter. Groet Arjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij was weer helemaal in je element :)
  En het staat haar prachtig, ik kwam haar er vandaag mee tegen. Grappig dat je dan zo net voor de vakantie helemaal los zou willen en nog veel ideeën hebt om te maken.
  Lijkt me echt heerlijk om in september samen de draad van het naaien weer op te pakken; de inspiratie die ik er door krijg mis ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een pracht van een jurk geworden...
  Mooi tijdlood modelletje, en lekker met dit warme weer...

  BeantwoordenVerwijderen