donderdag 12 september 2013

Breien en art medium

Gelijk maar even weer wat bloggen

In de nieuwste Knippie Idee staat een hele leuke colsjaal om te breien op naalden 15. Ik dacht gelijk: 'dat is iets voor mij, ik hou van opschieten'.
Nu waren we net op vakantie in Giethmen dus daar op zoek naar een wolwinkel. En die is daar, nog een hele leuke ook, 't Heerenbrinkje. Als ik het goed heb onthouden.
Die colsjaal was in de vakantie al bijna klaar, moet ik nog even in elkaar zetten.
Ondertussen ben ik aan de volgende begonnen op naaldnr. 9. Naar het idee van de Knippie Idee.

Op internet had ik mooie zachtroze wol gezien van Drops en in deze leuke winkel in nieuwpoort verkopen ze het, dus daar op afgestapt. Overigens is Nieuwpoort erg leuk om dagje uit te gaan als je van ver moet komen. Deze winkel kost je ongeveer een morgen, zoveel leuke wol, quiltstoffen, boeken, patronen enz.
In Nieuwpoort zelf kan je heel leuk wandelen en nog veel meer doen. Dan ga je lopend naar de pont die je naar Schoonhoven brengt en daar wandel je verder en eet je een heerlijk ijsje!

Ik brei deze colsjaal met de luiewijvensteek. Ik had er weleens van gehoord, op youtube opgezocht en het is zo simpel..........maar het effect is zo leuk!Dan nog iets heel leuks....Ik zat al een tijdje te peinzen & te piekeren over 'hoe breng ik een leuke afbeelding over op stof'. Tot een vriendin mij attendeerde op www.verftechnieken.nl
Daar kwam ik op het idee om art medium te kopen. En dat werkt zo leuk. Op youtube staat ook een filmpje hoe je het kan gebruiken. Op de foto zien jullie weckpotten, daarom heen grof linnen met een oude label erop. Een grof stukje touw erom heen geknoopt en dit is het resultaat. 
Tip: is ook weer leuk als kraamkado'tje, dan een oude zwitsalafbeelding erop en rose of blauwe snoepjes erin! Ook leuk om te geven aan een bruidspaar en dan met allemaal hartjes erin....Nu weer even genoeg idee'tjes op het blog gezet, ik ga snel nog even wat huishoudelijke klusjes doen want met Jelmer erbij doe ik bar weinig. 

Oké, nog een kleine update over onze kids. W. is geslaagd en volgt nu een opleiding voor schilder via BBL, dus werken en leren. Gaat super goed en heeft het prima naar zijn zin. Verder is hij lekker 16....

M. hoopt dit jaar examen te doen aan de Marnix in Dordrecht, GT. Zij wil erg graag kraamverzorgster worden [zit in de genen van moeder & oma geerfd.]

S. zit in groep 8, ook een spannend jaar. Geen flauw idee wat voor niveau hierop volgt. Echt lastig inschatten bij haar. Verder is ze hard bezig met een dieet via de kinderarts, ze weegt veel te weinig en heeft alle energie nodig om een dag door te komen. Hopelijk groeit ze wat meer.....Voor jullie indicatie: ze is 1.52m lang en weegt net 32,0kg. [daarvan is ze afgelopen half jaar met het dieet al 2 kg. gegroeid].

I. zit heerlijk in groep 4. Die heeft het zo super naar haar zin. Rekenen vindt ze best moeilijk, maar lezen gaat weer super super goed! [zit ook in de genen...]

En Jelmer.......
Die is echt verschrikkelijk ondeugend. Even alleen deze morgen.......vissen uit de vissenkom gehaald, waterkoker leeg gegoten op de aanrecht, op de kliko geklommen en de poort van slot gedaan, de laptop flink op gejaagd en op de slaapkamers van zijn zussen flink huis gehouden! 
Maar is zo lief & leuk. Hij kijkt je aan............en je smelt!

Groeten, Elsa
4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal! Leuke ideeën ook. Je bent weer helemaal terug van 'weggeweest'. Gezellig hoor! Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die colsjaal. Echt een mooie wol heb je ervoor.
  Wat betreft het forum:
  Hier staat het topic: http://www.verenigingsancho.nl/forum/viewtopic.php?f=21&t=86455

  Als ik naar de site ga, sta het bij mij op ingelogd blijven. En dan ga ik bovenaan naar:
  Toon nieuwe berichten. Ik lees niet alles, maar dan zie ik wel snel wat me interesseerd. Als je nog vragen hebt, stel ze maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens leuk breien, zoiets zou ik dan ook nog wel kunnen :)
  Lijkt mij lekkere zachte wol.
  Die potjes verkoop je ze ook op de fair volgende week?
  Die jongste van jou die kan er wat van zeg! Valt hier dan reuze mee met de kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Peer.......
  Ik zie dat je het gekocht hebt; de Art Medium
  Wat een LEUK idee om het op stof te doen....
  Super!
  Ik wil het eerdaags met een pasfoto op klein houten hartje doen. Klein gaatje erin en een sleutelhanger van maken...
  Jawel............voor tante NEL.

  Groetjes,
  10-tuk

  BeantwoordenVerwijderen