donderdag 27 december 2012

Kerstjurk & een ondeugende jongen

Voor Sigrit nog een jurkje gemaakt voor de Kerst. Of eigenlijk..........het jurkje was net af voor de kerstdagen maar ze moest echt nog wat nieuwe kledingstukken. Ik heb een overslagjurkje uit een een hele oude Knippie Idee gebruikt. Alleen is het geen overslag geworden [dat wil ze niet......] dus middenvoor en middenachter tegen de stofvouw en een heel veel centimeters ingenomen aan de zijkant en bij de mouwen. En jawel, wat nog nooit gelukt is..........is nu wel gelukt! Een heel strak jurkje voor Sigrit! Een leuk bont hesje erover van de v&d. Zelf is ze 'dik' tevreden, zo wil ik nog wel 10 jurkjes, aldus Sigrit.


En dan een kleine update over Jelmer. Hij is inmiddels ruim 16 maanden. Hij loopt alweer een paar weken en ook gelijk goed en hard.......Hij doet alles wat ik bij de andere vier nog niet had meegemaakt; zet overal stoelen bij, klimt overal op enz. Hij is meer van 'geen woorden maar daden'. De andere kinderen gingen pas met 1,5jaar een beetje lopen en hebben dus lang in de box gezeten. Jelmer moet gewoon nog in de box maar echt leuk is het niet voor hem en als je dan toch iets in de buurt heb om op te klimmen..........


Helaas komt er nog weinig van naaien, Wim heeft nog steeds geen werk en ik heb best heel veel extra uren in de thuiszorg gewerkt. Ook wel erg leuk om ochtenddiensten te doen, was al bijna 16 jaar alleen maar avonddiensten gewend. We houden moed en bidden of hij weer snel werk mag vinden. Er ligt vast een plan voor ons klaar maar hoe of wat ..............er is er Een die het weet!

Hopelijk kan ik in januari weer achter de naaimachine kruipen, 
ik wens jullie een fijne jaarwisseling. Voor hen die een moeilijk jaar achter de rug hebben of juist met spanning en zorgen het nieuwe jaar in gaan; Sterkte toegewenst!


Groetjes en tot horens, Elsa

P.S. Bedankt voor jullie reactie's voor de Ottobre, Doortje Dartel maakte mij attent op een advertentie op marktplaats en het is al geregeld! 6 opmerkingen:

 1. Heel mooi het jurkje met het hersje erover!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super dat het gelukt is met het blad. Leuk jurkje heb je gemaakt en zo'n hesje erop maakt het helemaal af. Je hebt je handen wel vol aan die kleine boef. Trouwens wel bijzonder dat jij meer uren kan werken. Hoop dat je man snel weer werk kan vinden en wat fijn dat je het in Gods handen mag leggen. Sterkte en heel gezegend 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,heel leuk dat jurkje fijn dat je er tevreden over bent en vooral je dochter, als die het niks vinden houdt het op!
  Ja! wat een boef straalt er van af succes!
  en sterkte en hoop voor jullie dat alles weer
  snel op zijn pootjes terecht komt mooi dat je op God vertrouwd stertkte! gr jennie.
  En een gezegend 2013 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jurkje voor je dochter! Fijn dat het een keer lekker past voor haar, zal voor haar ook wel frustrerend zijn als alles van de winkel te wijd is.
  En het boefjesgedrag herken ik! Hier ook zo'n eentje, dan heb je wel eens je handen vol aan 1.
  Jammer joh dat je man nog geen werk heeft, toch een hele zorg, gelukkig kan jij dan wel weer meer werken. Hopelijk worden jullie geholpen in het komende jaar en mogen jullie ervaren dat God altijd weer uitkomst geeft. Sterkte ermee,
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg! ik heb nl. ook een stipjesjurk met bontje gemaakt voor m'n dochter (wel een andere kleur/moet hem nog bloggen).
  En wat een leuk/lief boefje heb je zeg! Ik heb ze ook altijd lang in de box gehad, hebben ze tenminste een plekje voor zichzelf en jij hebt je handen even vrij.
  Fijn dat jullie ondanks dat je man geen baan meer heeft, toch nog op God vertrouwen. En dat jij dan toch nog extra uren mag/kan werken, is in ieder geval dan toch nog een klein lichtpuntje. In ieder geval wens ik jullie heel veel goeds toe in 2013.

  groetjes Wilja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Elsa,

  Wat ziet ze er super leuk uit zeg, met haar nieuwe kleren! Leuk dat ze er zelf ook zo tevreden over is. Sterkte en geduld toegewenst in het nieuwe jaar en als je weer gaat naaien hoop ik weer eens aan te schuiven ;)

  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen