maandag 16 april 2012

naaimachine Pfaff

Ik heb problemen met mijn naaimachine, een Pfaff expression 3.0. Ik heb 1,5 jaar geleden deze machine voor mijn verjaardag gehad. Ik wilde al een poosje een ander naaimachine, had een brother die inmiddels bijna 17 jaar oud was. Ik was er van overtuigd dat ik weer een brother ging kopen maar heb mijn eigen om laten praten en kocht een Pfaff, wat een enorm bedrag voor zo'n ding! Maar...........ik heb zo'n spijt, of is er iets van het begin af niet goed aan deze machine. Hij maakt snel lussen, grote hopen draad op de achterkant van de stof enz. De draadspanning moet bijv. altijd op bijna 8 staan [kan van 1-9]. Dit is toch niet normaal? De dealer in S. zegt maar mevrouwtje [heb ik al een hekel aan als men zo tegen je praat] u rijgt de machine toch wel goed in? En u gebruikt toch wel de goede naald? Enz. enz. Ik rijg al bijna 20 jaar bijna dagelijks mijn naaimachine in.............Ik ben nu op het punt; of er wordt wat aan gedaan of ik ruil de naaimachine in voor een heerlijke brother!
Zijn er meer bloggers die problemen hebben met deze machine? Heeft er iemand een gouden tip? Ik hoor het graag!

Wordt vervolgd...............

Groetjes, Elsa

13 opmerkingen:

 1. melding doen naar de leverancer van de pfaff bedoel als je er met de dealer niet uit komt dan maar op deze manier anders naar een andere reparateur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meld je anders aan op het Sancho-forum en leg je probleem voor. Volgens mij zijn daar meerdere mensen met Pfaff 3.0 en naar mijn idee hoor ik daar geen klachten over. Volgens mij is het een hartstikke goed machine. Ik verwacht dat er op de 1 of andere manier iets niet goed staat afgesteld. Ik denk niet dat je spijt hoeft te hebben van je pfaff hoor.
  Ik ga eens op het forum kijken voor je.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi,
  Ik moest eerst ook heel erg aan de pfaff wennen.
  Maar deed het met de spoel niet goed, en nu gaat het prima!
  Er zijn ook filmpjes van op internet.

  succes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kwam via Daniëlle op je blog terecht, want ik zag je vraag over de expression. Ik heb zelf de 2.0 en vanaf dag 1 ben ik er dikke vriendjes mee.
  De spanning heb ik vaak op 5 staan. Verget het vaak te veranderen, dus eigenlijk alles wat ik maak kan met deze draadspanning uit de voeten.

  Helemaal normaal lijken de kuren van jouw machine me dus niet. Persoonlijk zou ik contact opnemen met de importeur. Nu valt het nog onder de garantie eventueel. Als je blijft aanmodderen kun je daar straks geen aanspraak meer op maken. Ik hoop dat het probleem snel opgelost is en dat je net zo veel plezier van je expression hebt als ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, zelf heb ik ook een Pfaff (2.0) en ik vind het een heerlijk ding. Ik naai al meer dan 25 jaar met een Pfaff. Geef zelf ook naailes....en dit probleem heb ik al verschillende keren gehoord met naailes. Wij konden dit oplossen om de draadspanning toch op +/- 4 a 5 te zetten, en even goed te kijken naar je spoel. Probeer eens je spoeltje in het spoelhuisje te doen, en dan aan het draadje vast houden, zodat het spoelhuisje bungelt.... geef dan voorzichtig kleine rukjes, als het goed is dan moet je spoelhuisje heel langzaam naar beneden zakken. Gaat dit te snel of helemaal niet omlaag, dan moet je het schroefje op je spoelhuisje iets bij draaien.(met het bijgeleverde kl. schroevendraaier) Dit is even uitproberen welke kant je op moet draaien. Het komt vast goed. Je heb een prachtige naaimachine. Ik hoop dat het lukt! Horen/lezen we dat nog?
  Succes groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook een echt pfaff fan,bevalt zooo goed. Maar ik borduurde tot een paar jaar terug ook met een pfaff,nou het was altijd wat,net als jij nu tobt met je naaimachine en steeds weer terug, op het laatst dacht ik zo ongeveer dat het aan mij lag.Het was echt een maandagmorgen machine...nooit achter gekomen wat het nu echt was. Van ellende en andere machine gekocht en geen centje 'pijn'meer. Soms heb je gewoon ook pech,ik hoop het niet voor je maar het lijkt er wel op.Laat ze zelf in S is een poosje naaien(en dan niet alleen vilt lapjes) zodat ze het zien. Succes,ik begrijp je frustratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat zoveel narigheid met je machine hebt. Ik heb zelf sinds december de Pfaff expression 2.0. Wat een fijne machine! Hiervoor ook Pfaffs gehad 1222E en de 2023. Ik ben natuurlijk niet anders gewend maar ik vind de 2.0 echt een heerlijke machine. Bij mij staat de spanning ook altijd op 5. Alleen bij knoopsgaten of als ik met de tweelingnaald werk verander ik de spanning. Spanning van 8 lijkt mij erg hoog. Misschien ter overvloede: Bij alle Pfaffs moet het spoeltje wel op de juiste manier in het spoelhuis liggen is mijn ervaring. Ligt hij niet goed weigert de machine dienst. Bij de Expression moet de draad van links naar rechts en het woordje pfaff op het spoeltje naar boven.
  Ik neem aan dat je ook een nieuwe naald hebt geprobeerd. Laatst weigerde bij een vriendinnetje de lockmachine dienst, bleek uiteindelijk ook de naald te zijn.
  Eerlijk gezegd als je alle foefjes, ook van de andere hebt geprobeerd zou ik de machine na laten kijken. Desnoods door een andere, onafhankelijke dealer. Naar mijn bescheiden mening zou je fluitend achter deze machine moeten zitten. Het is een van de toppers van Pfaff. Waarvoor je bijna de hoofdprijs hebt betaald. Die moet probleemloos naaien.
  Ik ben benieuwd hoe het afloopt. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Elsa,
  Ik heb 2,5 jaar geleden een Pfaff 2.0 gekocht. Met alle kinderziektes..... dezelfde problemen als jij. Dit werd steeds erger.
  Ik wil 't eigenlijk niet op je blog zetten hoe 't afgelopen is, maar je mag me mailen.
  groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   Bedankt voor je reactie!

   Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen, kun je mij mailen? Ons mailadres is: wimenelsa@kpnplanet.nl

   Groetjes, Elsa

   Verwijderen
  2. Ook ik heb alleen maar ellende met mijnPfaff 2023. De draad verstrikt onderin de machine, stof trekt in de stikplaat, etc.etc. Al voor de 4e keer terug naar de winkelier nu. Ik wil hem gewoon inruilen.
   Toiny.

   Verwijderen
 9. ik heb de expression 0.3 ik vind het geen fijne machine naai al vele jaren met pfaff machines Maar van dezeheb ik echt spijt hij is niet goed op te pakken slecht te vervoeren en naait geen leer. Geeftnaailes en paar leerlingen hebben ook deze machine maar zijn er ook slecht over te spreken en nemen tegen tegenwoordig hun oude pfaff mee en hebben spijt van deze aankoop . en als je hem in wil ruilen krijg je er klein prijsje voor want zegt de dealer ze zijn haast niet te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik heb veel problemen met de spannng. Heb al veel dingen geprobet van nieuwe naaldn, tot spanning op verschillende standen als ook de scroef van de spoel. Maar hij blijft lussen aan de onderkant maken. Als hij van de dealer komt doet hij het even goed maar een daglater kan ik alweer terug.wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. corrie 30 -12-2013 Ik heb ook een 3.0 en niks als ellende ,heb het nu 2 jaar , is al terug geweest naar pfaff . , was nog hetzelfde toen het terug kwam . toen heeft de dealer het naar haar eigen monteur gadaan , even ging het goed , maar nu weer precies hetzelfde . de drie dubbele steek is niet goed , en ook de spanning , je kunt het stiksel er zo uittrekken . in een woord waardeloos ,voor zoveel geld. de service is ook slecht.
  corrie

  BeantwoordenVerwijderen