maandag 2 april 2012

Jurkjes

Eindelijk weer eens heerlijk achter de naaimachine gezeten, met mijn gezondheid gaat het steeds beter, je merkt dat je dan ook weer energie heb en het zonnetje doet natuurlijk erg goed! Maar daar zal ik niet de enigste in zijn die dat merkt............
Vorige week zat ik lekker in de zon buiten een boek te lezen, de buurvrouw wapperde met de stofdoek uit het slaapkamer raam en riep naar mij: 'Elsa, dat kan zomaar niet!' Ik dacht; dat kan zomaar wel............ En riep naar de buurvrouw: 'Het gaat prima, Ellie, ik lig hier heerlijk!'

Ik heb een jurkje voor mijn eigen gemaakt, uit de Knipmode van april 2011. Ik heb het overslagstuk weggelaten en alleen de basis gebruikt. Heb alleen al een gat geknipt in het bovenpasje [is te maken]. Nu zien jullie eindelijk ook mij eens op het blog, ik heb nog rode wangetjes van inspanning! Maar dan zie je er lekker gezond uit, zegt men! Een stofje dat ik in de opruiming heb gekocht bij de Stoffenkraam, volgens mij een tricot van Nooteboom.Voor Irma heb ik een idee huizekipkakel [een ontzettend leuk blog] overgenomen. Hannie bedankt, he! Ik heb aan een t-shirt van V&D [twee voor 9,00euro] een 'jurkje' gezet. Hiervoor heb ik de onderkant van een ACB patroon genomen, abc 132. Ik heb het elastiek er alleen niet zo opgestikt maar tunnels aan de binnenkant gemaakt van biaisband en daar elastiek doorheen geregen. Ik vindt het altijd lastig om elastiek erop te stikken en dan moet het ook nog precies qua breedte goed uitkomen. Zelf is Irma blij met dit jurkje. Ik ga dit in ieder geval vaker doen, super handig en zo klaar!Gisteren was ik weer in de weer met mijn fototoestel, maar niet iedereen is dan blij met zo'n moeder...... Morgen wordt onze oudste zoon 15 jaar. Als ik terug denk aan 15 jaar geleden, na een dag hard werken en een flinke baby die in stuit lag kwam William via de keizersnee te wereld. Een moeder hier op dorp [zelf een groot gezin] zei tegen mij: 'het gaat iedere keer makkelijker!'. En het is zo, inmiddels heb ik ook ervaringen met bevallingen van een uur, ja zelfs een half uur! 


Nu weer even genoeg geblogd, hoop deze week nog achter de naaimachine te kruipen!

Groet, Elsa

8 opmerkingen:

 1. Hoi Elsa,
  Wat leuk om nou ook eens een foto van jou te zien.
  Je hebt twee hele mooie jurken gemaakt.
  Alvast van harte met je grote zoon!
  En wat fijn dat je je alweer wat beter voelt.
  Lieve groeten,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Elsa,
  je jurk is gaaf!
  Ook de jurk voor je dochter is leuk zo met die tunnels elastiek, makkelijk idee hé?? :)
  Bedankt voor de reclame voor mijn blog, haha!
  Heb je een leuke shopdag gehad?
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie jurk! Staat je goed en de stof is zo mooi.Ook iets om blij van te worden. Goed om te lezen dat het beter met je gaat. Het jurkje van je dochter is een plaatje zeg,goed idee,en de laatste foto...heerlijk en herkenbaar,fijne verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vrolijke bloemetjes stof heb je voor je jurk gebruikt, het fleurt je helemaal op en staat je erg goed!
  Het jurkje van je dochter is ook goed gelukt, lekker he, die snel klaar objecten.

  groetjes Wilja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurkjes, zowel voor je dochter als voor jezelf. En leuk om je in het echie te zien. (volgens mij ken ik je ergens van...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dat jurkje voor jezelf is heel mooi. Staat echt goed, ik hou van zulke stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Els,

  Leuk dat je mn blog gevonden hebt, welkom! Ineens krijg ik allemaal übercreatieve volgers, leuk! Daar kan ik veel van leren :)

  Goede Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto van jezelf! En mooi jurkje! Ik doe je dat echt niet na, ben echt heel onhandig.

  Leuk dat ik in dat blad sta, ik zocht je mail maar kan het niet vinden.
  Mijn mail is aritha@hetnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen