dinsdag 18 oktober 2011

Borduren uit het boek 'Liefdevol'

Geen creatie van mijzelf, maar een borduurwerkje van moeders! Van mijn moeder krijgen we altijd als we op vakantie gaan een gezellig tasje met inhoud! Een mooi en goed boek, een kleurboek, kleurpotloden, leuk blad om te lezen, voor de meiden proefmonstertjes. En dit doet ze voor elf kinderen met aanhangers! Afgelopen september ging zij zelf op vakantie naar Groningen. Dus had ik voor haar ook wat creatiefs ingepakt. Voor mijn verjaardag heb ik het boek 'Liefdevol' gekregen. Een ontzettend leuk boek met allerlei creatieve dingen. Het is meer naaien en borduren. Echt erg leuk en goed beschreven. In dit boek staan leuke borduurpatroontjes, dus voor mijn moeder een handdoek met borduurrand en borduurzijde gekocht en leuk ingepakt. Aangezien mijn moeder niet echt stil kan zitten kwam de handdoek kant&klaar terug uit Groningen. En hier het resultaat op de foto! Ze is trouwens gek op kruiwagens, gaat het liefst nog een paar keer in de week de koeien melken in Follega. Mijn broer is drie jaar geleden met zijn boerenbedrijf vertrokken uit de Alblasserwaard naar Friesland. Het was en blijft stil zonder de koeien om je heen! En mijn broer en zijn gezin, natuurlijk!
Zij maakt trouwens ook altijd kraammanden voor ons. Ik kom zelf uit een gezin van 5 meiden en 1 jongen. Ik ben de oudste.........niet de wijste! Mijn vader is jong overleden en mijn moeder is 8 jaar geleden opnieuw getrouwd, haar man heeft 5 kinderen. Inmiddels hebben zij 21 kleinkinderen en de 22ste is op komst. Het gezin waar ik uitkom levert tot nog toe het grootste aandeel met 18 kleinkinderen! Daar zijn er 15 onder de 6 jaar! Snappen jullie de constructie nog? We zijn een keer met z'n vieren zwanger geweest en zelfs op dezelfde dag uitgerekend! Maar ik beviel bijna twee weken te vroeg en mijn zusje twee weken te laat. Mijn moeder maakt voor elk kleinkind een beer en inmiddels is ze dus aan beer 22 bezig. Ik zal deze week nog een foto laten zien van zo'n beer. Er zijn al beren in nood & spoedoperatie geweest!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Elsa,
  Zag op mijn blog dat je mij gaat volgen. Wat gezellig, Welkom. En wat heb jij ook een leuke en mooie blog. Ik ga je volgen. En wat heb jij mooie foto's op je blog. Heb je een speciaal programma om van die mooie collages te maken?
  Groetjes en tot de volgende keer,
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk van je moeder, zo'n vakantiepakket!
  En kraammanden deden wij ook een tijdje in de familie, dan maakten we allemaal iets voor de nieuwe baby. Tot het er teveel werden en ieder het te druk kreeg. Maar wat was ook dat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen