donderdag 9 juli 2015

Candy jurk voor Irma

Al verschillende bladen van La Maison Victor heb ik in huis maar nog nooit iets uit gemaakt.

Omdat Irma weinig voor warme dagen heeft toch nog snel wat gemaakt.

Toevallig zat ik mijn blog van de afgelopen jaren te lezen en ieder jaar kom ik weer een blog tegen van net voor de zomervakantie met dezelfde inhoud............moet écht nog wat naaien voor de zomervakantie, begin altijd te laat.

Op de één of andere manier denk ik in het vroege voorjaar niet echt aan kleding voor hele warme zomerdagen!

Maar nu heb ik uit de LMV de candy jurk gemaakt. Ik moet zeggen.....het werk super. Duidelijke patroonbladen, goede beschrijving. Wel even nameten, ik heb bijv. het bovenlijfje 9 cm. moeten verlengen en rondom de taille iets buiten de patroonlijn gestikt zodat het geheel wat breder werd. 

De zakken heb ik weg gelaten omdat het een snel project moest worden en omdat het voor warme dagen is bedoeld, dus niet teveel poespas aan een jurk. 

De stof heb ik bij Stuurman Kreatief in Nieuw-Lekkerland gekocht. Een hele mooie, stevige tricot van super kwaliteit.

De naden moeten volgens de beschrijving onafgewerkt maar ik moet daar aan wennen. Dus de mouwen zo gedaan maar hals en zoom onderkant netjes afgewerkt.
Nu ligt er nog een blauwe sweattricot voor hetzelfde patroon, met sweattricot is het wel leuk om het onafgewerkt te laten. Zelfs de duurste merken hangen de kleding zo in de winkel.......dus misschien moet ik ook de knop maar eens omzetten.

Groeten, Elsa

6 opmerkingen:

 1. Leuk jurkje, een ideaal modelletje, met een vestje erover kan ze zoiets lang doordragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is echt leuk. Mooi kleurtje ook. Ik heb van de week ook jurkje voor mijzelf genaaid en ook alleen de mouwen niet afgewerkt. Ik zag haar vanmiddag op school, staat haar erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo' n stipje wil ik ook!!!
  Wat is hij leuk geworden, top!
  En lekker onafgewerkt laten, stoort echt niet.
  Fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk zomers jurkje.Mooi stofje ook. En zelfs bij de duurdere merken werken ze juist niet af,dus gewoon laten zo.Groet en fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk zomers jurkje.Mooi stofje ook. En zelfs bij de duurdere merken werken ze juist niet af,dus gewoon laten zo.Groet en fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk geworden! Soms is het heerlijk als er wat druk op de ketel staat ;) Dan moet er gewoon snel wat gemaakt worden. En lekker in de flow, door met een volgend project :)

  BeantwoordenVerwijderen