maandag 15 juni 2015

Daar ben ik weer....

Wat is het een lange tijd geleden dat ik een blog heb geschreven....

Creativiteit stond ook even op een laag pitje. Wel wat dingen gemaakt maar gewoon simpelweg geen foto's van gemaakt.

Verder ging er wat meer tijd zitten in andere bezigheden. Op mijn werk een extra taak gekregen....roosteren! Erg leuk maar zeker in de zomermaanden een hele puzzel.

Verder even bijpraten....Oudste zoon is geslaagd voor schilder! Van de 24 zijn er 6 geslaagd. Wat zijn we blij met z'n allen. In september gaat hij aan de volgende opleiding voor schilder beginnen. 

Afgelopen week heeft hij een behoorlijk ongeluk gehad met de scooter. De foto's zal ik jullie besparen, zijn niet echt leuk om te zien. Alleen in het gezicht zijn ze met 4 man zo'n 1,5 uur bezig geweest met hechten. Gelukkig was manlief nog thuis [gebeurde 's morgensvroeg]. Hij is met William mee gegaan en zo kon ik de schoolreis uitzwaaien. Dagelijks moeten we terug komen voor wondverzorging maar iedere dag knapt het wat op. Van het gebeuren zelf weet hij helemaal niks meer. Dankbaar dat het toch nog zo is afgelopen.

En dan het naaien.......

Vorige jaar had ik een leuke jurk van M*ijn gekocht in de opruiming voor Sigrit. Dit jaar kon Irma deze jurk aan, staat haar erg leuk. Dus wilde ik de jurk graag namaken. In de laatste Knippie stond een soort gelijk iets. Het bovenpasje heb ik wat korter maakt, de rok wat langer en zo kwam er ongeveer hetzelfde uit. De zomen van de rok en de mouwen heb ik niet afgewerkt [daarvoor moest ik wel even over een drempel heen]. Als je tricot wast gaat het randje leuk nochelant omkrullen. Een legging van dezelfde kleur....Een mooi zondags setje!


Nu heb ik van bibliotheek het boek stof voor durf-het-zelvers [deel 1]. Leuke patronen staan er in.

Verder nog een tip......in de laatste La Maison Victor begint de dameskleding met maat 30! Dat is even mooi voor de smalle tieners....

Groeten, Elsa


6 opmerkingen:

 1. Hoi Elsa,
  Ik hoorde het inderdaad van Diewke over je zoon, schriiken zeg! Fijn dat het per dag weer voor uit gaat. Leuk dat jurkje met de nietafgewerkte zomen. Leuk effect/idee. groetsels, Agatha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge wat een schrik zeg. Klinkt erg heftig.Hopelijk komt alles goed,beterschap! En natuurlijk ook gefeliciteerd. Schattig setje en de kleur en afwerking zijn heel mooi. Groet en succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zullen jullie geschrokken zijn. Fijn dat het redelijk goed is afgelopen. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrikken met je zoon, gelukkig dat het genezen met de dag beter gaat en natuurlijk dat jullie hem nog in jullie midden hebben! Beterschap gewenst voor hem.
  Leuke jurk maakte je voor je dochter. Tricot blijft gewoon altijd een leuke uitstraling hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan gaat er heel wat door je heen, als je kind een ongeluk krijgt. Ik hoop dat hij er geen heel erg littekens of beperkingen aan overhoudt! Hoe is het met de pijn?

  Die jurk is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap verder met William!
  Het jurkje staat erg leuk, zeker met de onafgewerkte randen. Ik snap je 'drempel', maar het is een goede keus geweest; staat leuk en is makkelijk afwerken zo :)

  BeantwoordenVerwijderen