donderdag 17 april 2014

lummelrock en update

Het is droevig gesteld met mijn creatieve uitspattingen, maar...

Maar eindelijk gisteren weer eens achter de naaimachine gekropen en dan heb je eigenlijk ook in korte tijd weer snel wat gedaan.

Op verschillende blogs en in hele dure webshops zag ik de lummelrock, na wat speuren en vragen kreeg ik van Dartel Doortje het patroon. Bedankt!

Ik heb wel wat met de maten zitten vogelen, valt erg groot, dus een 104/110 gemaakt voor Irma [draagt normaal 128/140]. Wel iets uit de stofvouw gelegd maar de lengte was uiteindelijk goed.

De stof is een zgn. bi stretch bij de Stoffenkraam, de kleuren zijn donkerblauw met creme. Best wel klassiek maar voor de zondag vindt ik het wel weer eens leuk om het een zomertje op deze manier te doen. Soms heb ik gewoon van die klassieke buien..........en dan gaan we weer voor fleurig! 
In Huize Karsdorp kan het alle kanten op......De bedoeling is een oud-rosé vestje erop. De oudere dames hebben een oud-rosé rok voor de zondag en willen daar iets creme's op. Ik ben nooit zo van 'het moet bij elkaar passen', maar nu het toch zo uitkomt is het ook wel een keertje leuk.

Er wordt flink gehaakt tussen de bedrijven door aan de deken, aan het rokje voor Irma en wat losse frutsels.

Verder heeft manlief weer een baan. En wat voor één........zo leuk, zo goed naar zijn zin, zo bijzonder!
Hij werkt sinds eind februari op het Wartburg College [Marnix, Guido, Revius en Swaef] in Rotterdam en Dordrecht als technisch medewerker. Allerlei storingen, verbouwingen, vernielingen, enz. enz. komen op het pad van de technische dienst. Het is echt iets voor hem!
Het is allemaal bijzonder hoe het gegaan is, wij zijn hiervoor dankbaar en ontzettend blij en genieten enorm!

Tegelijk hoor je weer van werkeloosheid om je heen en ook aan hen denken we!

Verder gaat het met de kinders allemaal goed, William schildert er lustig op los, Marit staat voor haar examen, Sigrit heeft een verbazingwekkende cito uitslag gekregen...havo/vwo advies. Gezien haar gezondheid kiezen we in eerste instantie voor havo, Irma dobbert lekker rond in groep 4, Jelmer,...ja Jelmer, die vreet alleen maar ondeugd uit. Dit heb ik écht nog nooit beleefd en neem van mij aan...ik ben heel wat gewend.

Zo dat was het weer, we kruipen weer snel achter de naaimachine, er ligt een jurkje gelust voor Irma,

Groeten, Elsa
9 opmerkingen:

 1. Hoi Elsa,
  Wat leuk, het lummelrokje. lekker draagbaar.
  Ik heb na weken zoeken naar het patroon, vorige week maar zelf het patroon getekend, had ik nog nooit gedaan, aardig gelukt. Volgende keer moet ik het boord alleen wat hoger maken. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je man en jullie, dat hij weer werk mag hebben. En dan ook nog goed naar zijn zin!!!
  Leuk rokje heb je gemaakt!

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed nieuws zeg! Heel fijn, én een baan en het ook nog heel goed naar je zin hebben. Leuk rokje,ze zijn zo gemaakt en hebben een groots effect. Ha ha jou smaak is dus heel breed,net hoe je bui is. Herkenbaar. Nou we kijken weer uit naar je volgende bericht,geniet van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk goed nieuws heb jij zeg. Geeft denk ik ook wel een hoop rust in huis.
  Het rokje is super geworden zeg! Zo heerlijk om iets te maken wat snel af is en nog een mooi resultaat ook.
  Fijne en gezegende paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk rokje en wat fijn dat je man weer een baan heeft en ook nog een waar hij het naar zijn zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een erg leuk rokje heb je gemaakt,leuke kleurstelling, bij mij staat ook al tijden zoiets op de planning. Heerlijk dat je man weer een baan heeft, echt een grote zorg minder voor jullie. ik vond het leuk om weer een ebrichtje van je te lezen. Sterkte met je ondeugende zoon, herken er wael wat in, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk is de Lummelrock hè? Ik heb het patroon ook via hetzelfde blog in huis gekregen. Inmiddels ook al 2 gemaakt voor jongste dochter. Vind hoe jij het rokje gemaakt heb, overigens heel mooi!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn voor jullie dat je man weer een baan heeft gekregen.
  Het rokje vind ik zeer geslaagd, ook leuk voor de al wat oudere meisjes (ik houd hem even in gedachten.

  groetjes Wilja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuk rokje! Ik zou dat patroon erg graag willen hebben, zoek al een tijdje naar zoiets! Hoe kan ik daar aan komen? Je mag me anders ook mailen: fam.olieman@hotmail.com

  groetjes Bertine

  BeantwoordenVerwijderen