maandag 10 februari 2014

Haak in, Haak aan, Haak niet los, Hou je Haaks............

Ik moet jullie wat bekennen.....

In mijn vorige blogbericht was ik nog helemaal overtuigd dat ik door zou breien aan mijn deken. Maar de klus is toch een stuk groter dan ik dacht!

Dus alles uitgehaald, en begonnen met haken. Heel eenvoudig, gewoon clusters van drie stokjes!

Één toer is een kwartiertje werk, dus één kopje koffie, bijna twee toeren is een Journaal, drie toeren is 'Laat ons de rustdag wijden'........vul zelf maar in!

De deken is 1.50m breed en de bedoeling is zo'n 2m. lang, voor een éénpersoonsbed dus!

Ik ben dan toch niet zo'n doorzetter die de enorme brei-klus zag zitten, dit pak je wat gemakkelijker en zie je wat sneller resultaat.......en daar hou ik van!De kleuren zijn in het echt wat natuurlijker!

Dan nog een project in pip-kleuren. Het moet een kussenhoesje worden voor één van de dochters.
Ik gebruik een gewoon stokje maar om de drie toeren bij het begin van een nieuwe kleur haak ik een verlengd stokje. Niet moeilijk, wel leuk effect!

Als je bij youtube zoekt op lark foot sitch dan kom je allerlei variatie's tegen met deze steek.Vrijdag hoopt Irma 8 jaar te worden! Ik moet nog even verzinnen of ik een lapje uit de kast trekt of dat ze gewoon wat uit de kast aantrekt! Ze heeft eigenlijk genoeg kleding en ik moet deze week weer aardig wat werken, ben snotverkouden en hoesten dus energie daalt naar iets wat ver onder nulpunt zit!

Jullie horen het wel,

Groeten, Elsa

5 opmerkingen:

 1. Ja haken pak je sneller op als een langdurig breiwerk,zeker met drukte om je heen. Je sprei ziet er mooi uit hoor,komt helemaal goed. Het pip kussen ben ik benieuwd naar,ik dacht even dat je die uit de Terdege bedoelde.. van een poos terug maar nee het is een andere.Ik hou ervan. Doe je rustig aan? Het verkouden virus is hier net op zijn retour maar was best pittig,beterschap en alvast een fijne verjaardag voor je dochter. Gr.Arjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er leuk uit zeg!! Ik haak ook liever, zeker als het zo'n lange deken moet worden!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond de gebreide deken wel heel mooi worden. Maar haken gaat zeker sneller, en deze streep-deken wordt super. Heel herkenbaar die tijdmetingen. Haken is leuk, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat! Haakse... groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Elsa, lekker aan het haken. Ziet er mooi uit. De verlengde steek in het kussen geeft een grappig effect. Fijne verjaardag vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van de gebreide deken, maar deze gehaakte is ook super en inderdaad het gaat veel sneller.
  Leuk zeg om in heel andere kleuren een kussen te haken.
  Alvast een hele fijne verjaardag van je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen