vrijdag 9 november 2012

jolly, overslagjurkje en zussenproject

Deze week een jolly gemaakt. Ik had er al veel over gelezen in blogland en nu zelf aan de slag. Wat een leuk patroon zeg! Omdat ik niet goed wist welke maat ik moest nemen heb ik er eerst 1 gemaakt van een stofje uit de oude doos. De panden zijn in drie gedeelte's. Ik had gegokt op 128 en die past perfect bij Irma. Voor twee meiden zelfs, bij Sigrit moet alleen het pasje naar de taille toe iets ingestikt worden. Al is het uit de oude doos, het is gewoon nog leuk geworden ook. Een hard rose shirt en maillot erbij en het is een compleet stel. Ik heb al lapjes liggen voor nog een jolly, allemaal leuke tricotjes bij elkaar.....ga ik volgende week maken

Verder deze week een overslagjurkje voor Sigrit gemaakt. Echt een super smal model. Is uit de Knippie herfst 2007 nr. 13. Het past echt perfect. De stof is een donkergrijze sweatstof. Op de achterkant een borduursel van een 'gouden naald dame'. [dat is onze naaiclub op woensdagochtend]. Er komt nog iets op de voorkant. Het jurkje lijkt zo een beetje saai maar ik dacht met een felgroen of felrose colsjaal en felle maillot moet het goed komen. Zelf is ze er in ieder geval blij mee! Dus gelijk zondagse jurk van gemaakt.Dan het zussenproject. Vanochtend zaten we gezellig met 4 zussen aan de koffie [1 zwangere zus kon er niet bij zijn] en ik had de jolly meegenomen. Iedereen enthousiast! En dat kan ik niet.......roepen er dan! Natuurlijk dit kan iedereen, dus werd er gelijk een leuk idee geboren.....We kopen allemaal een lap tricot, er moet iets van roze inzitten [niemand laat de lap al zien], we gooien de lappen bij elkaar en we maken van die 4 of 5 lappen allemaal een jolly. We hebben ook allemaal wel meisjes die dit aan kunnen...........Eens in de zoveel tijd hebben we altijd crea thea met de zussen. Altijd erg gezellig! Overigens doen we heel vaak een bakkie bij elkaar, hoor! Iedere week is misschien wat overdreven.........maar het komt dicht in de buurt!
Als het zussenproject klaar is zal ik een foto laten zien..............het kan even duren!

Verder hoop ik  harder aan de slag te gaan achter de naaimachine dan eerder het geval was. Het geval is nl. dat manlief vorige week is ontslagen [overigens al het personeel] en er in de bouw niet zomaar zicht is op nieuw werk. Zelf hoop ik wat extra uren te kunnen werken naast de avonddiensten die ik nu doet. Soms vliegt het je aan maar we weten ,en ervaren dat ook zo, dat de Heere voor ons zorgt en ons leven onderhoudt. We hebben afgelopen woensdag echt een fijne dankdag gehad.
Verder wil ik hierover niet teveel schrijven, er zijn tenslotte ergere dingen in het leven en we proberen er op een positieve manier mee om te gaan.

Een hartelijke groet en tot horens,

Elsa

4 opmerkingen:

 1. ...jawel, er zijn ergere dingen, maar je eigen houden je wel het meest bezig ! Maar inderdaad positief proberen te zijn is vaak het best.
  Je rokje is heel mooi ! Krijg er een beetje heimwee van... de tijd van kleren maken voor de kinderen is hier voorbij.. En leuk je zussen-dag ! Zo geniet je toch ook fijn van de mooie dingen om je heen. Groet Ina (P.s vanavond hebben we feest, neem weer een mooie kaart van je mee)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh, heftig je laatste alinea!
  Dat is de schrik voor iedereen en voor jullie nu werkelijkheid..
  Heel veel sterkte samen om hiermee om te gaan, ook met je gezin.
  Fijn te lezen dat je desondanks, toch een mooie dankdag hebt gehad..de vanzelfsprekendheid van alles ben je voorbij!!
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, dat hakt er wel in zeg, opeens geen baan meer. Wat mooi dat je er positief probeert mee om te gaan. En zoals ik op dankdag hoorde 'tel je zegeningen een voor een', ondanks tegenslagen of verdriet.
  Wat een lekker vrolijk rokje. Bij dat jurkje zal felle kleuren heel leuk staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Elsa,

  Je 'Jolly' is super geworden. Nadat we elkaar gebeld hadden ben ik ook achter de machine gekropen enne... die voor Ilse is ook af. Pasvorm inderdaad perfect.

  BeantwoordenVerwijderen