dinsdag 11 oktober 2016

Lora jurk uit La Maison Victor

Eindelijk daar ben ik weer eens....

Waarom ik lange tijd niets van mij heb laten horen? 

Gewoon te druk, teveel andere dingen, prive teveel aan mijn hoofd, wel kleding gemaakt maar geen tijd genomen om foto's te maken.

En nu?

Een aantal vrijwillige werkzaamheden buiten de deur mee gestopt na lang wikken, wegen & bidden. Ik vind het altijd lastig om te stoppen met bepaalde dingen maar de afgelopen maanden heb ik geleerd dat thuis mijn eerste plaats is als vrouw van en moeder voor! 

Gek dat je soms zo onwijs op de feiten gedrukt moet worden en je je roeping even niet zag of wilde zien. 

Ik ben gestopt met roosters maken voor ons team [niet vrijwillig maar was achteraf wel goed voor mij, er dus een keuze voor mij gemaakt]. Ik ga stoppen met het bestuur van de vrouwenvereniging en ben gestopt met iedere week de kerkbode maken. Het zijn beiden geen hele grote taken maar alles bij elkaar was het wel net teveel.

Met het vrijwilligerswerk binnen de kerk heb ik wel veel moeite gehad [en nog] om mee te stoppen. Het heeft mijn hart en ik ben niet zo'n prater maar meer een doener waardoor ik op deze manier toch mijn steentje bij kon dragen aan de kerk.

Maar mijn eerste en belangrijkste taak ligt thuis in het gezin! En het zou leuk zijn als ik net wat minder moe, geïrriteerd en wat meer gezellig zou zijn. 

Overigens werk ik nog wel drie avonden in de week, ik hoop dat in de toekomst er één avond een ochtend kan worden. Het werken is gewoon simpelweg financieel nodig. Wij doen echt geen gekke dingen, rijden een oude auto, zijn nog nooit in buitenland geweest maar met de scholen en alle andere dingen van 5 kids gaat er gewoon hard doorheen. 

Dat was dat!

Afgelopen zomer weer heerlijk gekampeerd in Zeeland! Super weken gehad, veel gezwommen. Ook later nog naar het strand terug geweest voor nog snel een middagje in de zon. Ja echt, ik hou zoveel van de zomer, hoe heter hoe beter:)

Nu dus weer tijd voor de naaimachine. 

Omdat ik al ruim 17 kilo ben afgevallen [na wintertje cardioloog toch maar de stap gezet om flink te gaan bewegen en gezond te eten] is het ook weer leuk om voor mezelf te naaien.

Afgelopen week de Lora-jurk gemaakt uit de LMV. Was benieuwd welke maat ik nodig had, maar kwam goed. Op zich leuk patroon, al vind ik de plooitjes op de buik net teveel accent op de vetrimpels.

De stof is een warme wintertricot, draagt heerlijk en lekker warm.Ik heb ook nog iets gemaakt voor Irma uit het boek Urban Style. Morgen maak ik foto's en zal dan bloggen hierover.

Het volgende wat ik wil gaan maken is de Aster-trui, ook uit de LMV.

Groeten en snel tot horens,

Elsa4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om weer wat van je te lezen. Kan je dilemma goed begrijpen hoor. Maar ik denk dat je hier goed aan hebt gedaan, ja kan het heel graag willen allemaal, maar moet ook accepteren dat je niet alles kan. En zo zal het meer rust geven en heeft het een positieve uitwerking op je gezin. Wat ik nu typ, heb ik voor mezelf ook wel ervaren. Knap zeg zoveel afvallen, zou ik ook nog wel willen... Dan is het ook weer leuk om voor jezelf te naaien! Zit er goed uit je jurk, mooi patroon, de vetribbels zie je alleen zelf denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig is je jurk geworden en die vetrimpels vallen heus mee hoor!
  Vooral als je afgevallen ben,tevreden zijn met jezelf ha ha
  ik herken me helemaal zelf ook zo ,ook jou verhaal kiezen
  voor jezelf en je gezin,want die hebben jou op de eerste plaats nodig,en heerlijk kunnen naaien en genieten van de dingen om je heen!
  Ik zeg vaak je zit in een trein en is dan niet meer te stoppen,dus trek af en toe op de noodrem..want als je niet oppast..
  Leuk dat je weer blogt!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel verhaal...en ik denk voor vele herkenbaar.Voor mij iig wel. Dappere besluiten heb je genomen. Hopelijk geeft het je meer lucht. Wat een mooie jurk zeg! En hou a.u.b op over vetrolletjes,waar? Ik hoop snel weer wat van je te lezen. Groet Arjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je jurk staat je netjes! Fijn dat de maat ook goed uitkomt. Toch weer even uitvogelen wat goed past na zoveel kilo eraf.
  Heerlijk dat we het naaien met elkaar weer hebben opgepikt!

  BeantwoordenVerwijderen