woensdag 11 januari 2012

Granny's haken

Eindelijk weer eens een blogberichtje! Stond er in mijn vorige blog dat ik al een week in bed lag vanwege de griep, nu kan ik schrijven dat ik in totaal vijf weken in bed heb doorgebracht. Het was dus een echte pfeiffer, die recent besmet was dus alle antistoffen moesten nog worden aangemaakt door het lichaam. Nog nooit eerder zijn hier mensen in huis geweest om wat huishoudelijk werk voor mij te doen [ook nooit tijdens een zwangerschap of na een bevalling] en nu moest ik er echt aan geloven. Moeder, schoonmoeder, zussen, buurvrouwen, wat heb ik ontzettend veel en lieve hulp gehad. Gisteren nog een heerlijke pan macaroni van de buurvrouw gekregen.............Echt super, maar wat moet je je eigen dan over een drempel heen helpen, hulp aannemen van derden. Maar het moet, in een gezin met vijf kinderen kan je niet 6 weken alles door manlief 's avonds laten doen.............

Gelukkig gaat het nu stapje voor stapje beter. Ik voel mijn eigen echt minder moe, wel nog een zere nek van het vele liggen, nu fysio en dat begint zijn vruchten af te werpen. Met mijn rechteroog zag ik bijna niets meer tijdens de kerstdagen, zo vast zat die nek. Waarschijnlijk al langere tijd maar eigenlijk nooit eerder opgemerkt.

Baby Jelmer heeft 5 weken naast mijn bed gestaan in zijn wiegje. Ik heb hem echt niet gehoord, wat een superlief kindje, zeg! De borstvoeding kon me gestolen worden de afgelopen weken, maar flesvoeding; dat is echt te vies voor ons ventje, dus we voeden 'vrolijk' verder. Nu is echt weer leuk om te voeden, hoor!

Jelmer, 2e Kerstdag!

Op creatief gebied dus weinig gedaan, wel veel gedroomd over allerlei projecten! Vorige week kwam de nieuwe Hobby Handig, staat een hele leuke tas in van granny;s squares. Nu ben ik echt een leek op haakgebied maar wilde het toch graag gaan proberen. En jawel, het is gelukt! Dat is echt superleuk zo'n vierkantje haken! Ik kan zo slecht patronen lezen [ mis ik wiskundig iets??], doe veel op mijn gevoel. Hier even een foto'tje van de gehaakte vierkantjes.


Hoop de komende weken weer wat meer te bloggen. De award die ik gekregen heb komt er snel aan, hoor!

Groet, Elsa

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je nu weer wat opknapt!
  Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest...ja, dat lijkt me ook moeilijk om hulp te moeten accepteren...maar gelukkig was die hulp er wel!
  Sterk maar lekker aan en ik ben benieuwd maar de gehaakte tas!
  Groetjes Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo wat een heftig verhaal.Gelukkig gaat het wat beter met je!Petje af voor je doorzettingsvermogen met je BV!!!Super!Mocht je nog om hulp verlegen zitten..ik woon vlak bij je dus...schroom niet;) Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn je weer op je blog te zien. Helaas weet ik uit ervaring hoe moeilijk het is als je alles aan anderen moet overlaten. Dan waardeer je het heel erg als je de dingen weer zelf kan doen. En pfeiffer is ook niet niks. Denk goed om jezelf!!!
  En geniet van de dingen die je nu wel lukken! Van harte beterschap en sterkte! Vee liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat het beter met je gaat! Maar pas op met Granny Squares, ze zijn verslavend..... hahaha. Ik heb er zelf inmiddels al een stuk of 60 gemaakt, het moet een sprei worden dus ik hoef me nog niet te vervelen :-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig dat het wat beter gaat ! Maar kan me voorstellen dat het niet mee viel !!

  Maar je klinkt positief en vol plannen...Dus dat komt vast goed.

  Groetjes en sterkte verder nog !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even een reactie teurg:wij wonen in O-A.Heel dictbij dus! Wie weet ontmoeten we elkaar nog eens.Ik ben erg onder de indruk van je foto's bewerken...Groet Arjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He hoi...even je foto bekeken van je granny square maar die zien er toch prima uit? Ook mooi vierkant? Doe je op de hoekjes steeds twee lossen er tussen en verder op de rand tussen je drie stokjes elke keer 1 losse?
  En als je van kleur wisselt eerst afhechten en dan pas de volgende kleur...
  Ik doe niets bijzonders....
  He maar pfeiffer en dan met een baby die nog bv krijgt. Dat is heftig! Knap van je!
  Hier een meisje van nu 7 mnd die ook alleen maar bv wil en bijna niks anders (door wat stress ed was mijn toeschietreflex weg...dus heb ik een neusspray gekregen van de dokter en dat helpt nu weer prima)
  He succes verder!
  En ik voeg je even toe!
  gr Erika

  BeantwoordenVerwijderen