zaterdag 17 november 2012

Vestje van joggingstof, foto's

Een vestje gemaakt voor Irma van een restje donkerblauwe joggingstof. Het is een patroontje uit een oude Bizzkids. De beleggen heb ik gemaakt van een rood ruitje. Bij de passen rood geruit band tussenuit gestikt. Ik had verwacht dat er meer rek in zou zitten, het valt dus wat klein uit. Ze kan het net aan....Het patroontje valt wel erg leuk door de stolpplooien voor en achter. Ik moet er nog rode bloemetjes bij haken, die wil ik middenachter erop doen. Ik wil er nog een tricot jurkje bij maken.

Dan nog een ander project. Ik was gisteren aan het naaien, toen zag ik de chaos van klosjes, knoopjes, stukjes stof, scharen enz. op tafel en dacht: dat ziet er leuk uit voor een fotokaart. Ik ben van plan om iedere keer als ik achter de naaimachine zit een foto te maken van een klein detail. Ik heb al een paar foto's in een soort collage geplakt en iedere keer komt daar een foto bij tot de collage vol is. En dan heb je uiteindelijk een leuke fotokaart voor een creatieve vriendin!



Iedereen een goed weekend verder en tot horens,

Elsa 

P.S. Het zussenproject loopt nog steeds, hoor! Vrijdagavond 6 december is de eerste crea-thea. Dan gooien we alle lappen bij elkaar.

vrijdag 9 november 2012

jolly, overslagjurkje en zussenproject

Deze week een jolly gemaakt. Ik had er al veel over gelezen in blogland en nu zelf aan de slag. Wat een leuk patroon zeg! Omdat ik niet goed wist welke maat ik moest nemen heb ik er eerst 1 gemaakt van een stofje uit de oude doos. De panden zijn in drie gedeelte's. Ik had gegokt op 128 en die past perfect bij Irma. Voor twee meiden zelfs, bij Sigrit moet alleen het pasje naar de taille toe iets ingestikt worden. Al is het uit de oude doos, het is gewoon nog leuk geworden ook. Een hard rose shirt en maillot erbij en het is een compleet stel. Ik heb al lapjes liggen voor nog een jolly, allemaal leuke tricotjes bij elkaar.....ga ik volgende week maken

Verder deze week een overslagjurkje voor Sigrit gemaakt. Echt een super smal model. Is uit de Knippie herfst 2007 nr. 13. Het past echt perfect. De stof is een donkergrijze sweatstof. Op de achterkant een borduursel van een 'gouden naald dame'. [dat is onze naaiclub op woensdagochtend]. Er komt nog iets op de voorkant. Het jurkje lijkt zo een beetje saai maar ik dacht met een felgroen of felrose colsjaal en felle maillot moet het goed komen. Zelf is ze er in ieder geval blij mee! Dus gelijk zondagse jurk van gemaakt.



Dan het zussenproject. Vanochtend zaten we gezellig met 4 zussen aan de koffie [1 zwangere zus kon er niet bij zijn] en ik had de jolly meegenomen. Iedereen enthousiast! En dat kan ik niet.......roepen er dan! Natuurlijk dit kan iedereen, dus werd er gelijk een leuk idee geboren.....We kopen allemaal een lap tricot, er moet iets van roze inzitten [niemand laat de lap al zien], we gooien de lappen bij elkaar en we maken van die 4 of 5 lappen allemaal een jolly. We hebben ook allemaal wel meisjes die dit aan kunnen...........Eens in de zoveel tijd hebben we altijd crea thea met de zussen. Altijd erg gezellig! Overigens doen we heel vaak een bakkie bij elkaar, hoor! Iedere week is misschien wat overdreven.........maar het komt dicht in de buurt!
Als het zussenproject klaar is zal ik een foto laten zien..............het kan even duren!

Verder hoop ik  harder aan de slag te gaan achter de naaimachine dan eerder het geval was. Het geval is nl. dat manlief vorige week is ontslagen [overigens al het personeel] en er in de bouw niet zomaar zicht is op nieuw werk. Zelf hoop ik wat extra uren te kunnen werken naast de avonddiensten die ik nu doet. Soms vliegt het je aan maar we weten ,en ervaren dat ook zo, dat de Heere voor ons zorgt en ons leven onderhoudt. We hebben afgelopen woensdag echt een fijne dankdag gehad.
Verder wil ik hierover niet teveel schrijven, er zijn tenslotte ergere dingen in het leven en we proberen er op een positieve manier mee om te gaan.

Een hartelijke groet en tot horens,

Elsa